Wat is Shantala babymassage

Shantala babymassage is een traditionele massagekunst voor baby's en kinderen. Deze massage komt oorspronkelijk uit een streek in het zuiden van India. Het is ontdekt door een Frans arts (Dr. Frédérick Leboyer) die onder de indruk was van deze eenvoudige maar bijzondere massage. Hij zag de vrouw Shantala deze massage uitvoeren bij haar kind en heeft hier de massage naar vernoemd.

Dr. Frédérick Leboyer heeft de massagevorm naar Europa gebracht. Het is de meest bekende babymassage en er komt steeds meer belangstelling voor. Ook worden de voordelen hiervan steeds meer gezien en ervaren.

Waarom Shantala babymassage?

Tijdens de 9 maanden dat je kind in je buik zit, zit het heerlijk veilig, warm en geborgen. Altijd was er geluid en beweging om hem heen, wat veilig en prettig voelt voor je kind.

En dan gebeurt er iets heel heftigs, de geboorte. Je kind moet hard werken en daar is hij dan ineens, zo in de grote wereld waar alles nog vreemd en onbekend voor hem is. De veilige omgeving en geluiden zijn weg en er komen verschillende prikkels op hem af.

Door het toepassen van babymassage kun je de "vreemde" wereld voor je kind een beetje dragelijker maken. Je geeft hem vertrouwen door je aanrakingen, waardoor angst voor het onbekende sneller weg zal gaan. Het contact met je kind wordt duidelijk versterkt en je leert je kind beter kennen. Het heeft vele voordelen voor de ontwikkeling van je kind nu en later.

Voordelen van Shantala babymassage

Er zijn veel voordelen te noemen van Shantala babymassage, een aantal zijn:

Dit alles heeft een grote positieve werking op je kind en hoe deze zich voelt. Met als resultaat dat je kindje minder prikkelbaar wordt, zich beter kan ontspannen, zich zekerder kan gaan voelen, beter kan slapen. En niet onbelangrijk het contact met de ouder is zo prettig voor je kind en de band tussen jou en je kind wordt versterkt. Je gaat het lichaam van je kind beter kennen en zult sneller signalen oppakken. Je gaat op een andere manier naar je kind kijken.

Voor je zelf is het een heel fijn, intiem en warm moment. Je hebt echt even tijd voor je kind, wat in deze tijd soms best lastig is om te maken.